De witte spiegel

De witte spiegel

1-13 januari.

De start van het nieuwe jaar  is tegelijkertijd ook de start van het Witte Spiegel levenspad. Dat gebeurt maar één keer in de 13 jaar. Dat betekent dat we  aan een nieuwe cyclus van 13 jaar beginnen.

Het afgelopen jaar hebben we een periode van dertien jaar afgerond. 2016 was een toon 13 jaar en met deze energie hebben we onszelf naar een hoger niveau getild door zaken af te maken of af te ronden. De energie van Rode Hemelwandelaar hielp ons los te breken uit oude systemen, grenzen te verleggen. Dat was zichtbaar in de wereld. Denk aan Brexit, Trump, de enorme vluchtelingenstroom.
Soms liet het nieuwe zich al zien maar zette het nog niet door. Losbreken, daar ging het om in het groot en in het klein. Veel mensen verlegden hun grenzen en besloten een nieuwe toekomst op te bouwen. Ze verkochten hun huis of stopten met hun baan of onderneming. Ze vonden tijdelijk werk of een tijdelijke woonplek. Andere maakten de reis naar binnen en ruimden hun figuurlijke huis op: oude pijn en oude overtuigingen die hen ervan weerhield werkelijk aanwezig te zijn met een ‘ja’. Toon 13 was de opmaat en nog geen nieuw begin. Dat was soms frustrerend, maar wie zich hiervan bewust was, had juist tijd en ruimte om werkelijk af te ronden en te landen op aarde.
En nu staan we werkelijk aan een nieuw begin. 2017 is een toon 1 jaar. Wat zich in 2016 al heeft aangekondigd, kan nu echt van start gaan. Dit is het jaar om alles in het werk te stellen om veranderingen in jezelf en anderen te bevorderen en het onderste uit de kan te halen. Stap voor stap, dat wel. Want we hebben dertien jaar de tijd om ons leven en onze samenleving een nieuwe vorm te geven.
De dagenergie van 1 januari 2017 blijft een heel jaar lang bij ons als leidraad. Daarmee is die dag ook een doorkijkje naar heel 2017. Het Witte Spiegel levenspad brengt ons terug naar de bron waar alles vandaan komt en waar alles weer terugkeert. We zijn hier met en voor elkaar en zijn verbonden met dezelfde bron, ieder op zijn eigen manier. Het Witte Spiegel levenspad laat je stap voor stap zien hoe alles om je heen het verlangen van jouw ziel weerspiegelt en hoe je dit kunt gebruiken om het pad van je ziel daadwerkelijk te volgen. Het is tijd om eindelijk te doen wat echt bij je past, wat je hart en ziel blij maakt. Daarmee dien je jezelf en de wereld.

 

Tekst: Elvira van Rijn. Mayakalender.

Print Friendly, PDF & Email