Herfst en het element metaal.

Herfst en het element metaal.

De Aarde is de bron van mineralen en metalen. Het element Metaal correspondeert met de Herfst.

De kleur is wit en de emotie verdriet.

Het gaat niet alleen om verdriet van wat is geweest, maar ook om verdriet om hoe het had kunnen zijn.

De organen die in verbinding staan met het  Metaalelement zijn de dikke darm, de huid, longen en geest. Dit element draagt het zoeken naar perfectie in zich mee.

De energie is ook die van de vader, de yangkracht, het vermogen om ondersteunend te zijn en jezelf goed te verzorgen. Geloofskracht in jou te hebben, waardoor jij in jezelf gaat geloven.

Als de aardse steunkracht vanuit de Vaderlijn laag is geweest, dan is dit de tijd om de eigen Yangkracht te aanvaarden, de hulpeloosheid te overstijgen en de hemelse Vaderkracht toe te laten, te integreren in jezelf.

Het beeld “ dat je te kort zou schieten” valt om.  De oude verwachtingspatronen, vaak gebaseerd op de verwachting van anderen   lost op.

De huid en de geest werken continu, zij hebben geen vaste tijd waarop hun energie het hoogst is, maar de piektijd van de longen is van 3 uur s nachts tot 5 uur s nachts. De tijd van de dikke darm is van 5 uur s nachts tot 7 uur s morgens. Wanneer iemand regelmatig tussen 3 en 5 uur s nachts wakker wordt, betekent dat er hoge graad van werking in de longen aanwezig is.

Het zintuig dat bij Metaal hoort is de neus.

De neus bespeurt  elke geur voordat er een gevoel geboren wordt. Ook de geur van verwachting. Zo kan de mens op basis van geur al  “aangepast” gedrag gaan vertonen. Zich perfekt ondergeschikt maken voordat er  eventueel straf en oordeel volgt .

Het is dus niet vreemd dat we massaal verkouden zijn in deze tijd. Onze longen willen zich ontdoen van diep verdriet. De slijmvliezen van de longen staan in verbinding met de slijmvliezen van de darmen. Als de darmen opruimen, doen de longen vanzelf mee..en natuurlijk loopt dan ook onze neus.

Alles staat in verbinding met elkaar.

 

Tineke van der Giessen.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email