Het is mogelijk…..

Het is mogelijk…..

 

Het kan zijn dat de schepen in de Italiaanse havens de volgende keer leeg zullen zijn, … maar het kan ook zijn dat dolfijnen en ander zeeleven eindelijk hun natuurlijke leefomgeving terug kunnen krijgen. Dolfijnen worden gespot in de havens van Italië, de vissen zwemmen weer in de grachten van Venetië!

Het kan zijn dat mensen zich opgesloten voelen in hun huizen en appartementen, Maar het kan ook zijn dat ze eindelijk weer samen zingen, elkaar helpen en lange tijd gemeenschapszin ervaren. Mensen zingen samen !!! Dat raakt me diep!

Het kan zijn dat de beperking van het luchtverkeer voor velen de vrijheidsbeneming en professionele beperkingen betekent … maar het kan ook zijn dat de aarde diep ademt, de lucht kleursterkte krijgt en kinderen in China voor het eerst in hun leven de blauwe lucht zullen zien. Kijk naar de lucht vandaag, hoe kalm en blauw is het geworden!

Het sluiten van kleuterscholen en scholen kan voor veel ouders een enorme uitdaging zijn, … maar het kan ook zijn dat veel kinderen na lange tijd de kans hebben om eindelijk creatief te worden, zelfbewuster te handelen op hun gemak. En ouders kunnen hun kinderen ook op een nieuw niveau leren kennen.

Het kan zijn dat onze economie enorme schade zal lijden, … maar het kan ook zijn dat we eindelijk realiseren wat echt belangrijk is in ons leven en dat constante groei een absurd idee is van de consumptiemaatschappij. We zijn marionetten van de economie geworden!

Het werd tijd om te voelen hoe weinig we eigenlijk nodig hebben. Het kan op de een of andere manier overweldigend zijn, maar het kan ook zijn dat je denkt dat deze crisis een kans is voor een langverwachte verandering dat:
– de aarde laat ademen
– de kinderen in contact brengt met lang vergeten waarden
– onze samenleving enorm onthaast
– het uur van geboorte kan zijn voor een nieuwe vorm van samenzijn
– de afvalbergen de komende weken ten minste eenmaal verminderd hebben

Laat ons zien hoe snel de aarde klaar is om haar regeneratie te starten als wij mensen er rekening mee houden en haar weer laten ademen. We worden wakker geschud omdat we er niet klaar voor waren om het zelf te doen.

Omdat het over onze toekomst gaat. Het gaat over de toekomst van onze kinderen !!!

Mijn hartelijke dank aan de onbekende auteur voor deze emotionele, ontroerende, ontwakende en ongelooflijk mooie tekst.

Ierdereen veel kalmte, moed, innerlijke kracht en gezondheid toegewenst.
En veel liefs💞

Print Friendly, PDF & Email