Ontmoediging.

Ontmoediging.

“De ontmoediging is een van de meest destructieve toestanden die een menselijk wezen kan ervaren, want zij berooft hem van het grootste deel van zijn energie. Toch bevat de ontmoediging, zelfs in de slechtste momenten, elementen die kunnen dienen op opnieuw moed te vatten, als men weet hoe deze te grijpen en te benutten.

De ontmoediging berooft je van je energie, dat is waar, maar zelf bezit zij formidabele krachten. Het bewijs: het feit dat zij in staat is om een heel koninkrijk te verwoesten, jijzelf met alle rijkdommen en mogelijkheden die opgeslagen zijn in je fysieke lichaam, je hart, je intellect, je ziel en je geest, bewijst dat zij werkelijk zeer machtig is. Waarom zou men dus niet proberen om zich meester te maken van deze macht, en haar in een positieve richting te oriënteren?

Span je in om je bewust te worden van alle mogelijkheden die in jou schuilen. Zelfs indien je gelooft dat je volledig uitgeput bent, aan het eind van je krachten en weerstand, blijven er in feite nog altijd formidabele hulpbronnen in jou aanwezig, die je in staat zullen stellen om opnieuw op weg te gaan.”

Omraam Mikhaël Aïvanhov

Print Friendly, PDF & Email