Vuur.

Vuur.

 

De tijd van het Vuurelement is begin zomer, wanneer de kracht van de zon toeneemt. De emotie van Vuur is vreugde of gebrek aan vreugde. De kleuren die zijn verbonden met het vuur zijn rood en grijs , grijs omdat er een gebrek aan rood is. Het zintuig dat bij Vuur hoort , zijn de oren  en de tong.

Er zijn vier organen verbonden met het vuurelement, het hart, de dunne darm, de kringloop en de Drievoudige Verwarmer. Het hart wordt beschouwd als de hoofdgouverneur en de dunne darm als de grote afscheider van het zuivere uit het onzuivere op elk niveau van ons wezen.

Er zijn twee perioden verbonden met het element Vuur.

De periode van hoge hartenergie is tussen 11 uur ‘s morgens  en 1 uur ‘s middags, gevolgd  door de energie van de dunne darm van 1 uur tot 3 uur ‘s middags.

De periode van de kringloop is van 7 uur ‘s avonds tot 9 uur ‘s avonds en die van de Drievoudige Verwarmer van 9 uur s avonds tot 11 uur ‘s avonds.

De Drievoudige Verwarmer onderhoudt de balans in temperatuur door het gehele lichaam. Als je je hand eerst legt op het onderlichaam ( onder de navel), daarna op het midden van het lichaam ( tussen navel en borstbeen) en vervolgens op het bovenlichaam ( boven het borstbeen) moet de temperatuur hetzelfde zijn. Iemand met een onbalans in de Drievoudige verwarmer ondervindt vaak grote temperatuurverschillen bij deze drie gebieden.

Print Friendly, PDF & Email