Wilskracht.

Wilskracht.
Omdat golven ondanks obstakels gaan waar ze willen, kun je ze maar beter niet in de weg staan. Eigenlijk kun je jezelf beter beschouwen als een golf en niet als een onbeweeglijk voorwerp dat een golf in de weg staat. Je bent een trillingswezen dat door een zee van trillingen reist.
Je moet je de kunst van het opgaan in de zee eigen maken, van je voortdurend afstemmen op de veranderende dynamiek van levende energie.
Dat houdt in dat je een volkomen nieuwe manier moet aanleren om je wilskracht te gebruiken, want het is onze wilskracht die er dikwijls voor zorgt dat we functioneren als een betonnen muur.
 
Wilskracht heeft niet te maken met weerstand bieden, forceren of zaken onder controle houden. Het is een kwestie van kiezen. In de grond zijn er maar twee keuzes; je ruim, liefdevol en verbonden voelen met het hoge trillingsgetal van je ziel ( letterlijk in je ziel zijn) of je ingeperkt, angstig en overspoeld voelen door het lage trillingsgetal van zelfkwelling ( niet je ziel zijn). Als je ervoor kiest om alleen te staan  en afgezonderd te blijven, ga je ervan uit dat je alles op eigen kracht voor elkaar moet krijgen, door jezelf en de wereld onder controle te houden. Als je ervoor kiest om je verbonden te voelen met het leven, heb je maar weinig van die oude wilskracht nodig. Je zult ontdekken dat de concepten  van flow en synchroniciteit de plaats gaan innemen van wilskracht.
Print Friendly, PDF & Email