Bloedmaan januari 2019.

Bloedmaan januari 2019.

Op maandag 21 januari 2019 vindt er een bijzondere maansverduistering plaats in het sterrenbeeld Leeuw. Ontdek wat dit voor jou betekent.

De maansverduistering die plaatsvindt tussen drie en zes uur ’s ochtends gaat gepaard met een volle super maan. De maan duikt volledig in de schaduw van de Aarde en de invloed van deze verduistering op ons is dan ook extra sterk.

Bij een super maan staat de maan ook nog eens dichtbij de Aarde waarde zij feller en groter is dan normaal. Dat versterkt de invloed die deze maansverduistering op ons heeft nog eens dubbel.

Wedergeboorte

Een volledige maansverduistering is een symbool van wedergeboorte. Een hoogtepunt van energie is bereikt waaruit nieuw leven geboren wordt. Het is de afronding van een periode, een voltooiing van een project of levensfase. Niet gek, want deze maansverduistering is ook meteen de laatste in een reeks van verduisteringen in Leeuw en Waterman die in februari 2017 van start ging.

Deze verduistering nodigt je uit om de lessen die je sinds februari 2017 hebt geleerd te integreren, om die je eigen te maken. Om te vieren waar je al gekomen bent, ook al is dat nog niet waar w=je graag wilt zijn. Je voelt dat het tijd is om los te laten, of om je creativiteit nieuw leven in te blazen. Om jouw transformatie te gebruiken om nieuwe dingen te creëren.

Confronterend

Maar de energie kan ook hectisch aanvoelen, wispelturig, confronterend. Oude wonden kunnen we naar boven komen, zaken waarvan je dacht dat je ze los gelaten had, blijken opnieuw losgelaten te moeten worden.

Wat speelde er voor jou in februari 2017? Het is mogelijk dat de thema’s van toen nu opnieuw je aandacht vragen. Dat zich op dit gebied nieuwe lessen aandienen. Of misschien voel je juist dat het tijd is om dit hoofdstuk nu af te ronden.

Wat er ook voor je naar boven komt, vergeet niet om trots te zijn op waar je nu staat. Op waar je al gekomen bent. Vergeet net om je successen te leren van de afgelopen twee jaar. Ga eens na hoeveel je persoonlijk en spiritueel gegroeid bent sinds toen. Als je met liefde naar je leven kijkt, vind je altijd wel iets om dankbaar voor te zijn.

Op je kussen

De maansverduistering is ook een krachtige tijd om inzichten en inspiratie te ontvangen. Maak deze week dus even wat extra tijd voor je meditatiekussen en vraag om begeleiding van het universum. Luister naar je intuïtie.

Wispelturig

Met de heftige energie van deze verduistering luidt het credo: eerst denken, dan doen. Handel niet uit emoties, laat je niet opwinden, zeker wanneer het om je relaties gaat.
Met Leeuw op zijn hoogtepunt komt je ego namelijk extra sterk naar boven. De neiging om je gelijk te willen neemt toe. Vermijd discussies en moeilijke gesprekken waarin je jezelf moet bewijzen. Blijf mindful en laat dingen zo nu en dan gewoon over je heen komen.

Creatie

Creatief aan de slag gaan is een fijne manier om de heftige energie van deze verduistering een uitlaatklep te geven. Pak een potlood, instrument of kwast en laat het de spanning en energie uit je handen vloeien.

Go with the flow

Verduisteringen brengen gebeurtenissen op je pad waar je niet omheen kunt. Gebeurtenissen die voor jou gebeuren, om je iets te leren. Probeer de controle los te laten, go with the flow en handel op een manier die voor jou natuurlijk voelt.

 

Happinez.

Print Friendly, PDF & Email