Lichtoefeningen 2

Lichtoefeningen 2

Deze lichtoefeningen zijn bedoeld om je lichtlichaam aan te laten sluiten op de krachtsvelden van de 4e dimensie. Door deze visualisaties te doen geef je je bewustzijn opdracht om de oude krachtslijnen te heropenen en te gaan gebruiken. Door aansluiting te vinden met het licht van het hartsgebied, kun je veel meer warmte naar de lagere bewustzijnsgebieden transporteren en gebruiken in je leven. Dit geeft een heilzaam en positief opbouwende werking te zien voor al je lichtcellen en dat heeft natuurlijk zijn invloed op de heropbouw van je stofcellen. De symbiose tussen deze beide energievelden wordt meer vanzelfsprekend en geïntegreerd in je bewustzijn. Je wordt een sterker/gezonder en positiever ingesteld mens.

In alle chakra's zijn de laatste tijd de kristalkernen geaktiveerd, dat heeft gevolgen voor je hele bewustzijn. Je gaat anders afgestemd raken. Je bewustzijn zoekt naar de juiste frequentie. De volgende oefeningen helpen je een richtpunt te vinden, waardoor je sneller op de nieuwe trilling aansluit.

 

1. Het verbinden van hoofd en hart.
In het midden van het linkerschouderblad bevindt zich een kristallen chakraatje. Tussen de voorkant van het schouderblad en de achterkant loopt een emotielijn/buis, dwars door de schouder heen. Deze lijn is gevuld met oude opgerolde energiedraden. Je emotionele geschiedenis van je levens in de 3e dimensietrilling liggen daar gerangschikt en opgeslagen. Deze draden moeten verwijderd worden. In de 4e dimensie moet je immers niet meer jezelf baseren op je oude geschiedenis, alles wordt nieuw. Dit kun je doen door met witgoud licht in de buis in te stromen en de opgerolde energiedraden te doorstralen. Zo maak je ze los en soepel en kun je hen via de wijsvinger èèn voor èèn naar buiten trekken. Zo komt je emotionele geschiedenis van eeuwen los en kun je de traumatische ervaringen die hierin opgeslagen liggen voor altijd verwijderen. Je hoeft niet veel meer te verwerken, dat heb je nl al gedaan. Hooguit voel je een kortstondig verdriet of ongemak, daarna is het weg. De druk op het hart verminderd en de energie om het hart heen wordt ruimer. Het kristallen chakra komt tevoorschijn en kan zich openen.

 2. Nu pak je dit chakraatje als middelpunt. Vanuit dit punt maak je een cirkel naar beneden toe in de linkerborstkas. Tot onderaan je ribbenboog, in de flank. Ook daar zit een kristallen aansluitpunt. De cirkel keert omhoog naar het midden van de schouder en van daaruit maak je een zelfde cirkel omhoog naar het hoofd. In de kruin zit ook zo'n kristallen aansluitpunt en vervolgens keer je terug naar je schouder. Zo maak je een acht. Door deze lemniscaat kan de energie in heldere kleuren gevisualiseerd worden. En van boven naar beneden rond gaan stromen.

 3. Aan de rechterkant bouw je een zelfde traject op. Je spiegelt de energie van de linkerkant en voelt dat ook deze lemniscaat gaat stromen. Van de ribbenboog tot aan de kruin, met als snijvlak het kristallen chakraatje in het midden van het rechterschouderblad.

 4 Nu bouw je in het platte vlak, dus in de borstkas zelf, van links naar rechts een zelfde traject op. Het snijpunt van de cirkels ligt precies in het midden van de zonnevlecht. Aan de bovenrand er van. Zo vloeien de drie lemniscaten in elkaar over en kan de energie van het hart de volledige borst en hoofdholtes bereiken.

 5. In de bovenrand van de zonnevlecht, op de grens met het hartchakra , opent zich een nieuw chakra. Dit dient voor de geleiding van het hartslicht naar beneden toe en andersom. Het is nu nog klein, het opent zich net. Maar je kunt dit chakra lichtvoeding geven en het uitbouwen, zodat het sterker en groter wordt en zijn plaats in de chakralijn definitief in kan nemen.

 6. Nu openen zich nieuwe lichtmeridianen. Ze lopen via de zijkant van je lichaam tot in de okselholte en van daar uit langs de binnenkant van de armen. Het zijn heldere lichtlijnen, gevuld met piepkleine kristallen chakraatjes. De lijnen zijn nu nog smal, maar ze kunnen uitgroeien tot een kleine anderhalve centimeter als ze eenmaal goed werken. Kruislings door het lichaam heen lopen ook twee lijnen. Van de linkerhand naar de rechtervoet, en van de rechterhand naar de linkervoet. Het snijpunt ligt in het hartcentrum.

 7. Aan de binnenkant van de benen loopt ook zo'n lijn, deze chakraatjes zijn gevuld met een zacht roze/oranje licht en lopen door tot in de kern van het onderste chakra en hoger naar de kern van het 2e buikchakra.

 8. Net onder de navel ligt het Ikbenpunt verscholen. Door je hand op dit punt te leggen en het omhoog te trekken naar de oppervlakte van de buik wordt je lichtidentiteit, je Zijnspunt duidelijker. Je kan er op oefenen om dit punt hoog te houden. Geef het een fuchsiaroze tint en spreek met jezelf af dat je controleert of dit punt op zijn plaats blijft zitten.

 

 9. Vanaf de zijkant van de heupen naar het Ikbenpunt lopen twee energiebanen. Ze hebben zichzelf aangeleerd te reageren op jouw gedachten. Als je de neiging krijgt om je klein te willen maken verkrampen deze banen en trekken je Ikbenpunt naar binnen toe. Soms tot heel diep in de kern van het 2e chakra. I.p.v. heldere lichtbanen zijn het knellende banden geworden. Ze zijn geprogrammeerd door je eigen gevoel. Keer dit proces om door je handen schuin op de buik te leggen, vanaf de heup naar de navel en maak deze banden kristalhelder en soepel. Hiermee verander je in het geheugen van het 2e buikchakra de programmering en valt de spanning weg. Je traint jezelf door het Ikbenpunt aan de oppervlakte te houden en niet meer weg te laten duiken in de diepte. Zo sluit je veel beter aan op de 4e dimensietrilling en kun je die ook uitstralen via de buik.

 10. Visualiseer nu om dit Ikbenpunt heen een bal van licht en trek ook deze naar de oppervlakte toe. Je klikt je Ikbenpunt bewust aan in de kern van deze lichtbol. Hierdoor sluit je jezelf aan op het Albewustzijn en wordt je Zijnspunt ingebed in een veel krachtiger en helderder energieveld. Dat levert ondersteuning en bescherming op. Jouw kleine plekje wordt omvat door het grote geheel en wordt steeds sterker.

 11. Sluit nu vanuit je hart een diepfuchsiaroze lichtbuis aan op je Ikbenpunt en voel de verbinding groeien. Vanuit het 2e chakra gaan nu kleine lichtworteltjes groeien. Ze willen naar beneden toe, naar de basis en daar met hun licht jouw bewustzijn verankeren in het hartslicht. Ze groeien door de heupen heen, door de benen en de voeten en duiken diep de aarde in. In jouw aardingspunt.

 12. Het onderste chakra kan niet stil blijven liggen nu, het wil zich kantelen. Als een stofzuigerzak keert het zich om en laat de laatste restjes oudetijdsenergie wegwaaien. Het keert zich definitief naar de zonzijde van jouw bewustzijn en neemt afstand van de schaduwwereld. Het is in staat om veel meer licht vast te houden en een gezonde werking uit te oefenen op je bekken/geslachtsorganen en het stuurt meer licht naar het 2e chakra en versterkt ook daarmee jouw Ikbenpunt weer.

 13. Nu wordt het tijd om de banden in de liezen kristalhelder te maken en door te stromen naar beneden. Trek als dit moeilijk gaat een glasplaatje weg tussen je heupen en bovenbenen en stel je voor dat de verkramping verdwijnt. Door met je handen de liezen te verwarmen en helder te maken hef je ook de spanning op deze punten op.

 14. Maak je voeten helder en poreus. Stel je voor dat de nieuwe krachtslijnen via de voeten hun energie af moeten geven en dat er dus ruimte moet zijn voor deze energie om door te kunnen stromen. Er openen zich in de voeten kristallen chakraatjes op allerlei plaatsen. Dat

 15. Je bewustzijn begint nu aan een groot herstelproces. Allerlei punten die langdurig vast hebben gezeten openen zich. Op de gekste plaatsen voel je even jeuk en/of pijn. Dan schiet de opgeschroefde energie los en kunnen de nieuwetijdsstromen doorbreken. Soms lijkt het op het uitdeukproces van de carosserie van een auto. Je aura gaat zijn nieuwe krachten gebruiken en de restenergie en of traumapunten van de oude tijd worden definitief verwijderd.

 

                                                              2081777082-60438873

 16. Er kan zich in de kern van het hartcentrum een drukkend gevoel opbouwen, je voelt je benauwd, krijgt soms geen lucht en het voelt raar. De kern van dit chakra gaat zich kantelen. Het zoekt de afstemming op die bij hem past en wil zich aansluiten aan de 4e dimensietrilling. Dit punt staat geijkt op bepaalde sterrenroutes. Lange tijd is de aarde afgeweken van zijn koers. Nu begint hij terug te keren naar de hogere tijdslijnen en sluit daar op aan. In de kern van het hartcentrum ligt dit koppelpunt. Het duurt even voordat dit punt goed geijkt is en inpasbaar is gemaakt. Maar als het eenmaal goed zit, is de druk over.

 17. Langs de buitenste ribbenbogen bouwt zich een brede baan van licht op. Het is kosmisch voedingslicht. Dit licht wil geabsorbeerd worden door alle energiepunten die langs de ribbenboog liggen. Het is goed om dat iedere dag opnieuw te visualiseren. Het wordt nl volledig geabsorbeerd binnen 24 uur en mag dan weer aangevuld worden. Dit doe je eenvoudig door een baan ( 3 cm breed), van witgoud licht langs de ribben te denken. Ook aan de achterkant. Het snijpunt ligt weer in het hartcentrum en je maakt een volledige lemniscaat (achtvorm) door de borst heen. Zo kan dit licht stromen en wordt het niet statisch.

 18. blijf ondertussen ook het aquariuschakra, dat midden op het borstbeen- tussen hartcentrum en keel- ligt goed gebruiken. Stroom het door en laat het met turquoisen licht dit alles ondersteunen en belichten.

 19. Vergeet niet de kristallen lijn die dwars door de ruggengraat loopt, door de kristalkernen van de chakra's te trekken. Van hoog boven je hoofd tot diep in de basis. Dit houdt je bewustzijn in balans en je blijft permanent kosmisch aangesloten.

 

Voorlopig heb je nu genoeg te doen. Het is leuk en prettig om met deze lichtoefeningen te werken. Ze bouwen je bewustzijn sterk op. Zet je even over de aanloop/opstartproblemen heen en je gaat ervaren dat de nieuwe krachtstromen een werkelijk goede aanvulling zijn op je leven.

Wat kunnen die problemen zijn???
Een gevoel van intense kou als je lichtlijnen gaan werken en de oude energie zich naar buiten begint te werken, vooral bij de onderkant van je benen en je voeten.
Korte heftige pijn die kortstondig!!! duurt.
Soms jeuk op de gekste plaatsen.
Wat fladderende emoties die nog even opspelen.
Intense vermoeidheid die plotseling kan optreden en even zo snel weer weg is.
Meer behoefte aan slaap.
Onrustig slapen, veel wakker worden en moeilijk terug in slaap kunnen komen. 
Soms slechte concentratie. Je niet kunnen focussen op de dagelijkse dingen.
Een zweverig gevoel, alsof er tussen jou en de werkelijkheid een glazen ruit staat.

Geen paniek. Dit gaat vanzelf weer over. Als je beseft dat je (licht)lichaam in aanbouw is, kun je dit beter accepteren. Na deze beginfase is de basis voor je 4e dimensielichaam klaar en kan er op doorgewerkt worden. Kan zelfs de energie van de 5e dimensie alvast beginnen met houvast te zoeken voor zijn specifieke inwerking. Het is een tijd van enorme veranderingen en dat alles geschiedt in een heftig tempo. Vergeet nooit dat je er zelf voor gekozen hebt om dit mee te maken bij vol bewustzijn. Het wordt je niet opgedrongen noch opgelegd. Je ziel luistert naar de signalen en helpt je mee omvormen. Niets gebeurt buiten jouw wil om. Desalniettemin is het handig om een leidraad te hebben waarlangs je werken kan. Vandaar deze kleine gids…als er meer informatie vrijkomt zal ik deze ook weer aan jullie doorgeven, dan blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en kan je aktief meewerken aan je veranderingsproces. Van rups tot vlinder uitgroeien kost tijd en energie. Maar het resultaat straks mag er zijn…..

Veel plezier met de oefeningen…….. 2081777082-60438873

Print Friendly, PDF & Email