De Ammonietenpoort

De Ammonietenpoort

Ammoniet, symbool van het oerbeginsel. De spiraal van het eeuwige leven. Miljoenen jaren oud zijn de Ammonieten. Inktvisachtigen die de oerzeeën bevolkten leefden in hun schelp. 
Een aantal dagen geleden mochten we ervaren hoe er in de diepste levenszee van onze herinnerringen een Ammonietenpoort geopend werd. Een goudgele Ammoniet, van duizenden kilometers in doorsnee opende zichzelf.
Als je in de kelk keek zag je lichttrappen naar beneden gaan. 
Om de poort zelf heen zweefden engelen en lichtwezens in allerlei gedaantes. Vanuit het binnenste van de Ammoniet klonk een schitterende AUM-klank. 
Zielen werden uitgenodigd om de kelk te betreden. Om langs de trappen af te dalen naar de diepste kern. Bij elke winding die zij namen zag ik prachtige lichtkamers. In die kamers kon men vertoeven en pauze nemen. De AUm-klank liet de schelp trillen. Ieder die de schelp betrad trilde mee. En kreeg bevingen door zijn gehele geest en energielichaam te verwerken.
Als het te veel werd betrad men de lichtkamers. In die kamers klonk de AUM -klank eveneens. Maar het geluid klonk lieflijker. Veel zielen die de Ammonietkamers betraden moesten erg huilen. Zij werden nl aangeraakt tot in hun diepste kern. Daardoor openden hun harten zich en konden zij schouwen in hun eigen kern.
Een kern die omfloerst is geraakt door allerlei mistige waarheden. Er waren zelfs zielen die hun eigen kern niet konden zien of voelen. Heel erg. Maar door de roep van de Ammonieten werden ze uitgenodigd om terug te keren naar hun eigenheid. Naar het begin van OOIT. Waar niets was en alles zich vormen kon. 
Hoe dieper men af kon dalen, hoe meer oorspronkelijkheid er ontwaakte in de harten van al deze zielen. Ik zag het proces zich versneld afspelen. Iedereen werd teruggebracht in de tijd. . In de kern van de Ammoniet was het stil. Ruisen van de zee, pulserende hartslagen van Moeder Aarde. Het Niet-zijn werd heel duidelijk ervaren. Los van alles staan. Terug naar het Begin.
Zo worden er in deze adventstijd ruimtes gecreëerd in het Hart van Moeder Aarde zelf waar we ons Zelf-Zijn kunnen ophalen en verbinden met de nieuwe tijdsgeest. 
Ik heb alle jaren geschreven over inwijdingsfases gedurende de kersttijd. De engelhartenpoort in de sferen is daar een goed voorbeeld van. En nu worden we teruggebracht naar het punt waar alles ooit begonnen is.
De Ammonietenkamers helpen ons om houvast te vinden in onszelf. Om terug te keren naar wie we werkelijk zijn.
Veilig en beschermd kun je op eigen wijze de trappen afdalen. In het gouden licht van de verandering beleef je dan oerprocessen in jezelf die heel verhelderend kunnen werken.
Denk niet dat dit een sprookje is. Het is een energetische waarheid die zich in de levensspiraal van jouw wezen afspeelt. Ook jij kan de viering van het leven ervaren in je aller diepste kern.
Wie ben je?
Wat wil je?
Wat doe je?
In de kern van de aarde staat een prachtige harp. De levensharp.
Via deze harp wordt het aardebewustzijn steeds weer afgestemd op dat wat IS. De AUM-klank heeft zich met de harp verbonden. Ieders zielensnaar is zichtbaar en licht op in glanzend kristal. Elke stap die gezet wordt om dichter bij het Zelf-Zijn te komen wordt door de harp verwerkt in zijn klankkast en omgezet in muziek. Zo stemmen we van binnenuit de Klankkleur van de aarde. Zo dalen we af naar heilige plaatsen waar ons hart verbonden wordt met schoonheid en echte waardes.
We keren terug naar de levenszee, de oerzee, de stromende kracht die met het universum verbonden is en nieuw leven schept.
Uit de zee is het land geboren.
Uit onze hartenzee wordt liefde geboren.
We horen weer echo's van scheppingskracht en herinneren ons de echte waardes van levend leven.
Hoor hoe mooi de wanden van de Ammoniet de klanken weerkaatsen. Hoor de lieflijke klanken van de harp door het zwaardere AUM. Zie je het parelmoer langs de wanden oplichten in alle kleuren van de regenboog? Voel je hoe je omstraald wordt door deze kleuren en blij wordt van hun aanraking?
De wanden zoemen en zingen, de trappen stralen en glijden, de kamers zijn gevuld met licht en leven.
Zoals het hoort te zijn. In jezelf. Jouw binnenwand van parelmoer mag glanzen en stralen.
Goeie reis, lieve ziel. Daal maar af in het tijdspunt van NU en schep nieuw leven uit de herinnerring van je heilig hart.

Ik groet jullie vanuit de Bron die Eenheid heet.

Uiteraard is er in onze winkel veel fossiellicht aanwezig, o.a. als Ammoniet, als bol ( heel uniek). 
Prachtige ammonieten hebben we in voorraad, uit twee helften bestaand. Als je de binnenkant ziet dan zie je alle wendingen lopen. En Als je de twee helften tegen elkaar houdt smelten ze samen in een brok onverwoestbare kracht.
Van piepklein tot Megagroot, in sieraad en handsteen…het is er. Voor jou. 
Om je te helpen op je reis.
Naar beneden.
Naar het licht in jezelf.
We hebben zelfs unieke handgemaakte Ammonieten uit Labradoriet gesneden. Hoe verzinnen ze het. Heling en oerlicht in eenzelfde vorm.
Aummonieten en heling, liefde en licht in elkaar verweven tot een spiraal van kracht.

 

am

Print Friendly, PDF & Email