Helderheid.

Helderheid.

Vandaag wil ik jullie eens meenemen in de wereld van helderziendheid en mediumschap.

Zoals we weten zijn er vele vormen van spiritueel waarnemen en werken binnen deze materie te vinden.

Veel mensen denken dat als iemand iets kan zien, men dan alles kan zien. Dat is niet waar. Men kan maar zo ver kijken als de eigen frequenties reiken. Is de frequentie op een bepaalde waarde, dan kan je nooit kijken boven die waardes, wel binnen het veld van die waardes en er onder. Tussen de velden in bevindt zich ook veel ruis.

Groeit iemand in bewustzijn, dan kan men vaak ook verder kijken in de ongeziene werelden achter de sluier.

Als een ziel op aarde geboren wordt met een bepaalde frequentie binnenin zijn/haar ziel, dan kan men tijdens het leven wakker gemaakt worden op hogere lagen. Tenminste als men in liefde en bewustzijn wakker wil worden.

Ook mensen die geen echte liefde in zich mee dragen kunnen helderziend waarnemen. Daarom moet je ten alle tijde opmerkzaam zijn op het feit of er LIEFDE en RESPECT in het verhaal aanwezig is. Zo niet, dan snel weg wezen.

Dan zijn er de mensen die via gedachtekracht een “subrealiteit” bouwen en van daaruit boodschappen gaan doorgeven. Zo in de zin van: “Aartsengel Michael vertelt me wat ik moet koken vandaag” Alsof engelen niets beter te doen hebben dan dit soort onzin te verkondigen, dat is een vreselijk disrespect naar de engelenwereld. En een leugen. En..zodra het woord MOETEN om de hoek komt kijken, mag je zeker inpakken en wegwezen, want je moet nl. helemaal niets. Je bent een vrije ziel, je luistert weliswaar naar raad en voelt in je hart of deze raad met jou resoneert, maar jij maakt nog altijd zelf de keuze.

Dan zijn er om ons heen, zeker als je te maken hebt met laag resonerende mensen, de entiteiten die “raad” geven, maar in hun bewustzijn niet ver staan. Bijv. een alcoholist of drugsverslaafde zal altijd aangespoord worden om meer van de substantie te nemen van het verslavende goedje, zodat de entiteiten etherisch mee kunnen snuiven van dit spul en zodoende zelf in de verslaving blijven hangen. Zodra men dan terug keert op aarde, komt de verslavingsgevoeligheid heel snel weer in beeld. Een truc van het onlicht om de trilling op aarde laag te kunnen houden. Drama creëren is ook een specialiteit van hen.

Sommige entiteiten kunnen zich vreselijk goed verpakken als een ziel van hoge orde, maar o wee als je hen tegenspreekt, dan vallen ze meteen door de mand, want ze worden razend. En vallen aan. Dat zal een ziel van liefde nooit doen. Deze wezens hebben geen humor. Er om lachen is nog de beste manier om hen uit te schakelen.

In de oude wereld was het vaak een lastige zoektocht, om iemand te vinden die zo zuiver mogelijk kon werken. In de nieuwe wereld zal dat gemakkelijker gaan, omdat de frequenties van hogere orde gaan zijn.

Dan zijn er ook nog de vele mediums die weliswaar mediamiek zijn, maar niet als lichtwerker bedraad zijn. Lichtwerkers zijn van een heel andere orde dan mediums. Terwijl mediums die goed werk doen, natuurlijk wel helpen om de wereld een stukje lichter te maken. Er zijn gelukkig ook veel lieve, fijne mediums. Zielen die “bedraad” zijn om in het evolutieproces van de wereld zijn of haar werk te doen, zijn meestal ook mediamiek. Zij doorzien snel situaties en kunnen goede raad geven.

Ook lichtwerkers bestaan uit verschillende groeperingen. Het is maar net voor welk stuk van de evolutie er gekozen is, zodat je specifiek de bedrading, genetica en lichtcodes mee krijgt die voor dit werkveld geschikt zijn. Dus ook lichtwerkers, die ik liever zielswerkers noem zijn niet altijd in staat om alles te zien. En dat verwacht men gek genoeg wel van hen. Maar het is net als in het gewone leven, als je timmerman wil worden, dan bekwaam je jezelf in die richting en dan weet je van veel andere beroepen niet veel af. Dat hoeft ook niet, daar zijn anderen voor die dat op hun manier doen. En met een beetje geluk kan je altijd van elkaar leren en integreren in elkaars samenwerkingsveld. Dan kom je echt tot resultaten. Zeker als van te voren bepaalt is hoe en wanneer dat zou moeten gebeuren.

Als een zielswerker aan zijn/haar taak begint dan worden niet alle codes tegelijkertijd wakker. Dat gebeurt in het groeiproces binnen het zielswerkersschap en is gebaseerd op groei en ontwikkeling en heel veel vertrouwen. Daarin wordt ook altijd geleerd dat men luisteren mag naar de binnenwereld, omdat de buitenwereld hierin erg kan storen en je richtingen oplegt die niet voor jou bedoeld zijn .

Wat ook belangrijk is dat veel van die codes niet voor de juiste tijd kunnen worden geactiveerd, omdat dit dan niet relevant is voor het proces binnen het moment. Ook daarin zitten dagelijkse ontwikkelingen. Dus een zielswerker kan nooit voor de vooraf bepaalde tijd iets doen waardoor het werk in de knel zou komen. Alles werkt op trillingen en resonantie. Dit proces kan uiteraard wel vertraagd worden, als de zielswerker niet tot die trilling komt. En daar is het onlicht altijd op uit, dus laat je niet afleiden van je innerlijke missie.

Ook binnen het zielswerkersveld bestaan er verschillende richtingen. Zielen die soms eeuwen ( incarnatie na incarnatie) aan een bepaald proces werken. In de hoop dat veel van deze processen in een bepaalde tijd aan elkaar geplakt kunnen worden en er een geïntegreerd veld ontstaat. Mijn wens is uiteraard dat dit zo snel mogelijk gebeuren kan. Ik heb wel sterk het gevoel dat dit dicht bij begint te komen.

Zielswerkers die veel licht uitstralen, zijn als een lamp die “motten” aantrekt, ofwel het onlicht is er altijd op uit om hen in de war te brengen of aan te vallen, in de hoop dat de trilling verzwakt. Daarom is het goed dat je jezelf niet in de war laat brengen door hun “aanvalstechnieken”. Je merkt dit direct doordat je gaat twijfelen, gefrustreerd raakt. Een zielswerker heeft vaak een zwakke gezondheid, zeker zij die in de vorige eeuw geboren zijn en al een lange weg van transformatie achter de rug hebben. De oude wereld zegt dan dat je zwak bent en niet bekwaam. Terwijl het juist je kracht is die je zover heeft gebracht. Het lichaam heeft zoveel transformaties doorstaan, het loopt altijd achter op de spirituele ontwikkeling, daar zit inderdaad een zwakte, waar het onlicht gebruik van zal willen maken. Dus geloof alsjeblieft in je kracht. En straal elke dag vanaf het moment dat je opstaat een helder licht uit.

Hoe krachtiger je licht zal zijn, hoe sterker de veiligheid om je heen zich opbouwt. Hoge trillingen zijn warm, liefdevol, lange afstandsgolven. Lage trillingen ( korte afstandsgolven) willen daardoor niet aangeraakt worden en verdwijnen buiten beeld. Besteed niet te veel tijd aan wat nog niet goed in orde is. Leg de aandacht op waar je voor staat, waar we met elkaar voor staan.

Omdat de trillingen de laatste tijd veel sterker geworden zijn, komt er veel onlicht uit de krochten van de aarde omhoog. Dat zien we maar al te goed om ons heen. Besef dat dit gebeurt, juist omdat die trillingen sterk zijn. En dat dit bij het proces hoort. Het licht in de wereld staat al veel verder dan dat je maar bedenken kan. Het groeit elke dag.

Ik hoop dat deze uitleg wat duidelijkheid heeft gebracht en ik hoop dat jij hierdoor meer op jezelf gaat vertrouwen en nee durft te zeggen tegen de mensen die het misschien wel goed bedoelen, maar je ook in de war kunnen brengen, omdat jouw trilling anders is. Kortom wie JIJ bent, waar je voor staat, wat je doet is de perfecte manier om een wezen van Licht te zijn op aarde. Voel alles goed in en durf keuzes te maken. Onafhankelijk te zijn. In harmonie met de goddelijke wil, de bron.

Ik wens je een leven vol licht.

Liefs van Tineke.

 

Print Friendly, PDF & Email