Het 4e element.

Het 4e element.

 

In de 4emaand van het jaar 2019 maken we mee dat er alweer nieuwe energiedeeltjes worden geactiveerd in ons bewustzijn.

In het woord vier zit ook het werkwoord vieren. De teugels laten vieren, feest vieren, je kan het op verschillende manieren bekijken.

Deze maand staat in het teken van de grote verandering. We laten de teugels naar het verleden vieren en stappen over in de Vierkracht. We gaan het leven op een andere manier bezien en we gaan veel meer het leven vieren dat voor ons klaar staat.

Het 4eelement is ook nodig om tussen de veranderingen in, tussen goed en kwaad, lelijkheid en schoonheid ,een vaste waarde te vinden waardoor we wat er ook gebeurt het mooie en het goede in zaken blijven zien . Het 4eelement is een energiedeeltje dat nu op een veel dieper niveau ontwaakt en dat de brug slaat tussen verleden en toekomst. Je zou kunnen zeggen dat we zelf aan het omvormen zijn met behulp van dit lichtdeeltje tot het 4eelement. Het 4eelement vindt zijn oorsprong in de diepte van ons hartslicht. De liefde die door alles heen nooit uitdooft. Het is een belangrijk gegeven dat dit lichtdeeltje ontwaakt vanuit de kern, de essentie van ons diepste zelf en omhoog gestuwd wordt naar het Nu.

Met andere woorden; als er nu een vaste waarde van respect en kracht in jouw zelf van vandaag geankerd staat, kan deze trilling door zinderen tot in de diepste essentie en daar nieuwe kernlicht wakker maken. De trilling van het NU-zelf verbindt zich met het Oerzelf.

Als je hiervoor een beeld wilt gebruiken kan je het volgende doen.

Stel je voor dat er in jouw Ikbenpunt een prachtige bloem ontwaakt, liefst een goudgele, maar zie je steeds een andere bloem, dan is het deze bloem die jouw naamstrilling op aarde vertegenwoordigt. Schrijf in het hart van deze bloem je aardse naam met heel veel eigenheid en stel je voor dat dit hart oplicht en ook de bloemblaadjes  en stengels van licht voorziet. Het licht maakt gouden worteltjes aan, die diep je binnenkern in groeien, op zoek naar de bron waarin zij kunnen aarden.

Stel je dan voor dat er in die kern een stralende gouden zon ontwaakt en dat in deze zon je lichtnaam staat geschreven. Zodra de gouden worteltjes inpluggen in de zon wordt je aardenaam met een nieuwe, zuivere innerlijke kracht verbonden. En kun je uit deze bron ook energie absorberen. Waardoor je aardenaam van heilig, schoon licht wordt voorzien, opgepompt vanuit de heilige Bron die zich diep in je binnenste bevindt.

Je bent nu dus in staat om nieuw bronlicht  omhoog te zuigen naar je aardse Zelf, en hiermee kun je van binnenuit dit Zelf van voeding voorzien.

Nu we uitlijnen op steeds weer nieuwe kruispunten, wordt dit essentiepunt op dagelijkse basis voorzien van universeel licht, zowel uit de kosmos als uit de aarde zelf , omdat dit essentiepunt zich op een kruispunt van energielijnen bevindt.

Vanuit de Bronessentie wordt jouw aardse naam verrijkt met nieuwe voedingsstoffen, nieuw licht en vooral nieuwe mogelijkheden. Je wordt geïnitieerd van binnenuit . Visualiseer dat je aardse naam zich steeds weer volzuigt met het licht uit deze bron en dat je aardse naam hierdoor steeds lichter en stralender wordt.

Zorg er voor dat de bloem waarin jouw naam schittert ook door wortelt naar je hartskern en dat ook hierin jouw naamsbloem open straalt. Hierdoor ontvang je deze maand een zegening van binnenuit. Een bekrachtiging op jouw wezen. We worden tot lichtbloemen in de heilige tuin van het Leven gemaakt. Los van het verleden, op weg naar de toekomst. Tussen alles in het 4eelement van waarachtigheid bouwend. Dit hebben we ook echt nodig om de gouden lijn te blijven zien, het gouden pad. Je kunt jezelf voorstellen dat deze bloemen heerlijk geuren en dat ze daardoor engelen aantrekken. 4 is het getal van de engelen, zij zullen massaal naar onze nieuwe waarachtigheid toe getrokken worden en ons willen verzorgen. Daarom is deze maand heel speciaal. We vormen ons om van binnenuit. We krijgen een nieuwe naam. Een lichtende naam die in tijd en ruimte overal in het universum open kan bloeien.

De tweekracht is verdubbelt naar vierkracht en we gaan op weg om er achtkracht van te maken.

Het element vertrouwen en het element liefde smelten meer en meer samen tot harmonie. En dat komt goed uit. Want we gaan dit jaar volop aan de slag om het harmonisch veld te herstellen, in ons en in de wereld.

Werk aan je zelf, bereik een harmonisch punt in JOU, waardoor verleden en  toekomst samenvallen in het punt van NU. Een schoon punt, een nieuw begin.

 

Ik groet jullie vanuit de Bron die Harmonie heet.

 

Print Friendly, PDF & Email