De nieuwe cirkel

De nieuwe cirkel

Om helemaal los te komen van de oude levenscirkel kun je de volgende oefening doen.

Stel je zelf voor dat je midden op het kruispunt van een grote Lemniscaat staat.  Er ligt een cirkel achter je en een cirkel voor je. Je ziet dat de cirkel die voor je ligt opstraalt in kleur. Dat kan in het goud zijn, regenboogtinten of andere kleuren. Je stelt je nauwkeurig in op de cirkel en vraagt deze zich af te stemmen op jouw nieuwe “ Ik”. Je ziet hem groeien en uitdijen en tenslotte zijn originele grootte aan nemen. De cirkel die nu ontstaat is het begin van je nieuwe leven. Je stapt de cirkel op en gaat hem rondwandelen. Af en toe sta je stil om je territorium af te zetten. Iedere handeling die zich voordoet is geschikt. Het gaat om de symboliek hierin. Als je helemaal rondgelopen bent en de cirkel hebt doorvoeld sta je weer op het kruispunt. De cirkel die achter je lag ziet er een beetje uit als een leeg, flodderig geheel. Dat wat in die cirkel zat heb je tenslotte meegenomen naar het nieuwe punt. Dat wat jou verrijkt heeft en inzicht heeft gegeven zit in jou en niet langer in de cirkel. ( Vergelijk het met een leeg geknepen tube. De inhoud als geheel heeft zich verwerkt in een proces en de tube is dus uiteindelijk leeg).  Als je dit doorgrondt kan je voelen dat deze cirkel niet langer nodig is. Je geeft toestemming dat hij losgekoppeld mag worden. En op een gegeven moment zie je hem wegzinken in de diepte. Zijn taak is volbracht.

Weer draai je jezelf om. Je loopt nu naar het middelpunt van de nieuwe cirkel. Daar strek je de armen en benen wijduit en je reikt naar de cirkelgrenzen. Precies als bij de man van Vitrivius ( Leonardo Davinci). Je voelt jezelf als het ware inklikken in de cirkel en centreert jezelf in het Totaal. Niet de cirkel naar je toe trekken, maar naar de cirkel reiken en samensmelten.  Meteen begint de energie vanuit de cirkelrand door je heen te stromen. In Lemniscaten, dwars door je heen wordt de nieuwe Flower of Life geboren. Je hartchakra straalt open en begint prachtige kleuren uit te stralen die  naar alle kanten uitwaaieren en de cirkel invullen met scheppingslicht. Van bovenaf vallen de energiestralen van de hogere matrixen nu soepel door je bewustzijn heen. Zij stralen door je energielichaam naar de voeten terug in de cirkelrand. Ze stromen door de Flower of Life, door de Lemniscaten en zetten jouw totale zijn daardoor in een hogere versnelling. Je nieuwe matrix wordt geboren. Jij staat in het centrum. In al je chakra’s wordt dit principe geboren. Je celbewustzijn kan vanuit dit principe je nieuwe leven gaan opbouwen.

flower of life

Resultaat.

Doordat de oude energiestroom afgekoppeld is kan je niet langer terug grijpen en/of teruggetrokken worden in oude programma’s waar je zelf mee verbonden was. Dat kan even ontheemd en vreemd aanvoelen.

Je bent ooit geboren in de oude cirkel. Je bent langzaam naar het kruispunt gereisd met af en toe een vakantieverblijf ( bijv. door middel van meditatie)  in de nieuwe cirkel. Nu wordt dit vakantieverblijf je permanente thuisbasis. Zorg er voor dat je niet te veel gasten ontvangt in dit verblijf voordat jouw nieuwe cirkel zich heeft gestabiliseerd. Anders is deze bij voorbaat ontkracht. Blijf dicht bij jezelf.

Valkuil.

Niet iedereen past dit principe al toe in zijn of haar leven. Pas dus op dat jij jezelf emotioneel niet terug laten trekken door andermans emotiepoorten. Nu jouw back-up hier uit weg is, kun je extra klem komen te zitten achter die poort. Alsof je in een zwarte kerker schiet, waar je niet meer uit weg kan. Kijk uit voor mensen die sterk blijven hangen in slachtofferschap, dominantie enz.

Het voordeel is wel dat je het heel snel voelt als je jouw eigen grenzen NU voorbij gaat. Je nieuwe Zelf zal onmiddellijk alarm slaan en je signalen geven. Je voelt je hondsberoerd.

Hulp.

Blijf jezelf verbinden met je “ Vitrivius” code. Alsof er een lang elastiek aanzit, waardoor je weliswaar soms wegschiet uit dit plaatje. Maar altijd weer terug kan keren. Hoe verder je weg dwaalt, hoe harder de klap is als je terug schiet in de setting. In eerste instantie is dat wel goed, hierdoor leer je sneller. Maar doe jezelf dat niet te vaak aan.

Als jij je eigen valkuilen op dit gebied niet goed kent, zet er dan een magnetische tijdsclausule in van een week of een dag ( wat jij wilt), zodat jouw bewustzijn dit zelf regelen kan.

Voordeel.

Je bewustzijn raakt meer en meer verbonden met de nieuwetijds-codes.

Je kan jezelf verzegelen in deze code. Alsof je in een sterke, transparante bubbel van nieuw licht zit.

Deze bubbel kan nog wel indeuken, maar als er een aanval op je wordt uitgevoerd van welke aard dan ook kan het niet meer binnendringen. En…..jij deukt die bubbel zelf weer uit. Zorg dat je bubbel een bubbel blijft en geen zeepbel die kapot springt bij het minste of geringste.

Je smelt meer en meer samen met de matrixen van scheppende energieën. Dat kan heel gunstig zijn voor het verdere verloop van jouw leven. Hoe mee scheppingskracht er geboren wordt, hoe meer grip je krijgt op je leven.

Het collectief bewustzijn van de wereld klikt steeds meer aan op deze matrixen. Het is niet meer te stoppen. Het principe van de “ gulden Snede” gaat aan het werk.

“De gulden snede is een stukje eeuwenoude raadselachtige wiskunde. De gulden snede of ‘Divina Proportia’ (goddelijke proportie) kort men af met de Griekse letter Φ (spreek uit: ‘Fie’).  Het drukt de verhouding van de diameter van een cirkel uit in relatie tot de omtrek en heeft als waarde 3,14. Φ geeft een verhouding van lijnstukken aan – vandaar de Engelse naam: The Golden Ratio.

De Griekse wijsgeer Euclides beschreef als eerste het getal Φ, maar men gebruikte de gulden snede waarschijnlijk al eerder. De oude Egyptenaren bouwden hun piramides op basis van de gulden snede. Ook in het Parthenon, een tempel ter ere van de godin van welvaart en vrede Athena, kun je Φ terugvinden. Φ is ook op andere plaatsen te ontdekken: bijvoorbeeld in de verhouding tussen de lengte van het middelste botje in je vinger tot het langste botje en het kortste botje. Ook in het hartslagpatroon – zichtbaar gemaakt op een ECG – is tussen de hartslagen de verhouding van Φ terug te vinden. In de vroege middeleeuwen bedacht Fibonacci het antwoord op de vraag waarom deze verhouding zo vaak terug te vinden is.

De Fibonnanci-reeks komt in de natuur op allerlei onverwachte plaatsen voor. Als je bijvoorbeeld goed kijk naar de verdeling van de zonnebloemzaden in een zonnebloem, kun je spiralen zien waarvan sommige met de klok meedraaien en sommige tegen de klok in lopen. De grootte van de zonnebloem bepaalt het aantal spiralen.

Ook de rangschikking van blaadjes rond de stengel van een plant volgt vaak de beroemde reeks. De blaadjes zitten niet allemaal aan dezelfde kant van een stengel, maar staan spiraalsgewijs om de stengel.” 

Kortom…..we zitten midden in het prille begin van een nieuwe tijd.

Ik wens jullie een fijne wedergeboorte en groet jullie vanuit de Bron die Eenheid heet.

Print Friendly, PDF & Email