Maak er een potje van

Maak er een potje van

Om op een positieve en veilige manier van storende en/of negatieve emotiepatronen af te komen kun je het volgende doen.

Ga rustig zitten en neem even de tijd om de nieuwe matrix goed om je heen te voelen

de nieuwe cirkel).

Als je het gevoel hebt dat dit lukt, open je laag na laag het hartchakra.

Je stelt je voor dat de energie naar je handen begint te stromen en dat je van die energie een prachtig potje maakt. De wanden van het potje zijn licht en stralend, in het potje zelf laat je regenboogenergie stromen en je maakt ook nog een gouden dekseltje.

Dan ga je op zoek in jezelf of je een storing voelt. Eerst kijk je waar het zit, welk gevoel deze storing oproept en hoe je er een ornamentje van kan maken. In de zin van een kruisje, een doffe steen of wat er ook maar zich laat zien. Dan visualiseer je dat je dit ornamentje uit jezelf wegpakt en in het potje stopt.

Je doet het gouden dekseltje goed dicht en begint te schudden.

Als je dan vervolgens het dekseltje van het potje haalt kunnen er twee dingen gebeurd zijn. Je ornamentje is opgelost in het regenbooglicht of je kan het er nog uit halen, maar het is volkomen opgepoetst en het glanst. Deze oefening kun je zo vaak herhalen als je zelf wilt. Op een mooie manier haal je daarmee blokkades weg en reinig je hen met de nieuwe energie vanuit je hart.

Dit proces kun je uitbreiden naar je omgeving.

Weer kijk je naar wat er je stoort, waar je geïrriteerd door raakt en wat je pijn doet en vooral waar het je precies raakt.

Dan kijk je wie het veroorzaakt. Is het een ander met een voortdurend negatief geladen spanningsveld die zich alsmaar naar jou richt. Of ben jij misschien te ontvankelijk voor dit spanningsveld. In ieder geval zijn er contactkoorden die nog dof geladen zijn. Zet je potje tussen jou en de ander in. Laat de contactkoorden door het potje heen lopen en begin weer te schudden. Schud jezelf los uit het spanningsveld, laat het regenbooglicht als elektrische stroom door de koorden dansen en verbreek de energielaag die tussen jou en die ander altijd dezelfde spanning oproept. Ook dit kun je herhalen.

Je kunt nog veel meer doen met dit potje. Je kunt bepaalde eigenschappen van jezelf uitvergroten en er een minimensje van maken.  Een verdrietig/boos/gefrustreerd minimensje. Met hangende schoudertjes, schoppende voetjes en boze oogjes. Verzin zelf de mogelijkheden. Dan pak je dat minimensje in de kraag, tilt het heel voorzichtig op en “ dipt” hem/haar in het potje. Kopje onder. Heel voorzichtig dip je en dip je. Net zolang totdat je de frustratie of andere emotie ziet oplossen. Je schudt het minimensje uit en laat het bij je terug keren in een aura van regenbooglicht.

Ook bij anderen mag je dit doen, maar altijd met de intentie van schoonheid. Omdat je die ander van zijn frustratievelden af wilt helpen. Altijd alleen maar dippen. Nooit het deksel op het potje doen en schudden. Dat recht heb je niet naar een ander. Die ander kan/mag misschien zelf de reiniging op diep niveau ervaren, maar moet zelf de verandering aan gaan. Zo kan jij er op jouw beurt voor kiezen zolang die ander dat niet ZELF oplost om dan even opzij te stappen. Jij hoeft niets meer te doen met die emotie, je gaat je eigen weg.

Je kan de energie uit je potje kwistig om je heen strooien om je straatjes schoon te vegen. Zet voor dit doel een wit/gouden bezempje klaar bij je hartepoort. Zodat- als het regenboogwater over je stoepjes en weggetjes stroomt- het bezempje meteen kan gaan vegen.

Heel leuk om jezelf dit voor te stellen. Gebruik je fantasie om hier op je eigen manier mee te kunnen werken.

Voor jezelf mag je vrij direct te werk gaan, waarom niet, het is jouw keus.

Naar een ander toe moet je altijd respect blijven tonen en niet vanuit een aardse emotie iets respectloos doen. Dat heeft altijd gevolgen voor jezelf. Zo leer je meer en meer ondanks boosheid en pijn die jou uit het lood trekken aan de overkant van het gevoel te blijven. In je kracht te staan en schoonheid uit te stralen. Laat je niet gek maken. Poets, veeg en straal, maar JIJ blijft van licht.

Ik groet jullie vanuit de Bron die Eenheid heet.

Print Friendly, PDF & Email