Versterken van het Ik Ben punt

Versterken van het Ik Ben punt

Net onder de navel, in het 2e chakra ligt de aansluiting met onze werkelijke waardes.

De nieuwe energie zoekt naar een aanhechtingspunt in dit kerngebied. Nu de oude waardes eindelijk loslaten en de nieuwe zich openen is het belangrijk dat de magnetische aantrekkingskracht zich stabiliseert en ankert in ons wezen.

Je kunt hier o.a. de volgende oefening voor doen.

Houd je handen achter je op de rug vast. Linkerhand om rechterpols of andersom, en stel je voor dat dit symboliseert dat je op deze wijze aan het verleden gekluisterd zat. Hoe meer je vast zat, hoe krachtiger die greep werd. Met je handen in deze stand, draaien je schouders zich automatisch naar achteren toe.

Je borst/hartchakra kun je hierdoor niet goed beschermen en de energie die jou benadert komt nogal hard en eenzijdig binnen. Je kwetsbaarheid wordt geraakt.

Sinds je geboorte ben je voorzichtig begonnen de kluisters los te maken. Je bent door alle lagen van wantrouwen en verdriet heen gegaan en je armen draaiden zich langzaam maar zeker naar voren toe.

Stel je voor dat je boeien nu volledig wegvallen en dat je het aandurft om je handen helemaal uit te strekken naar voren. Je handpalmen geopend naar boven. Zodat je weer in een staat van ontvankelijkheid wordt gebracht. Je handen/hart kunnen en mogen weer ontvangen. Dit kun je fysiek toepassen, maar je kunt dit ook energetisch met jezelf afspreken, je kunt niet overal zomaar met wijd geopende armen gaan staan. De mensen zouden je raar aankijken.

Dan ga je kijken waar jouw wezen het meest behoefte aan heeft. Is er bijv. een groot gebrek aan respect om je heen van anderen naar jou toe, dan kan het zijn dat de magnetische waardes van deze energie in jou uitgeput zijn geraakt, waardoor je respect eenvoudigweg niet meer kunt aantrekken. Geef de energie een prachtige kleur. Stel je voor dat er uit de hemel druppels van deze kleur recht in je handpalmen vallen, dat zij door je armen heen naar je thymus rollen en vanuit de thymus recht naar beneden in je Ikbenpunt vallen. Je Ikbenpunt gaat leren om deze kracht in zijn innerlijk reservoir vast te houden. Het gaat langzaam maar zeker steeds meer van deze waarde ankeren en vanzelf vermeerderen. Daardoor zou je kunnen zeggen dat elke druppel die in je Ikbenpunt valt door dit kernpunt ( als in een deeltjesversneller) snel naar onderen ( je ankerpunt) wordt gebracht. Het ankerpunt vangt dit op en leert samen te werken met je Ikbenpunt. Zodoende gaan deze twee polen steeds meer van de energie opvangen, gebruiken, en door je bewustzijn heen pompen. Hopelijk begrijp je dat je dit kunt doen met elke “ leegte” in jou. Twijfel je vaak dan mis je zekerheid. Geef zekerheid een kleur en laat het binnenstromen, via de handen/armen/thymus recht naar je innerlijk reservoir in de buik. Deze begint te pompen. Zet het over naar je gronding en er komt een cirkelbeweging op gang. Die vanaf de navel een nieuwe energiestroom op gang brengt naar je voeten.. Elke kleur die je jezelf zo toe eigent, valt in een cirkelend rad van licht dat zich tussen je navel en je voeten bevindt. Een groot rad, dat sneller gaat draaien naarmate je meer toevoegt. Het gaat de leegtes vullen die zich hebben opgebouwd vanuit je vorige levenscyclussen. Het geeft regenboogkracht in je gehele wezen. Je mag gerust hebberig zijn, in de goede zin van het woord. Er is nog veel cel-bewustzijn ondervoed in dit proces. Leef je uit, haal binnen wat je binnen halen kan/mag en verwerk dit in je onderste bewustzijnslagen. Pas dan maak je jezelf toegankelijk voor de nieuwe waardes en kunnen de oude patronen van kleinheid en leegte zichzelf opheffen.

Doe deze oefening staand/ zittend/liggend, het maakt niet uit. In gedachten kun je dit overal en altijd toepassen. Als je dit toepast vlak voordat je in slaap valt, gaat je onderbewustzijn er de hele nacht mee door. Wissel maar in…. oude waardes voor nieuwe. Verdriet voor blijdschap, leegte voor volheid, angst voor moed enz.

Doordat je handen zich uitstrekken naar voren en de energie opgepompt wordt vanuit je kelder naar je hart, begint je hartchakra ook dit licht uit te stralen. Het vormt een krachtveld tussen je armen en handen in.

Het maakt je borst sterk. Je kwetsbaarheid valt weg, want in dit krachtveld is geen plaats voor oude waardes. Ze kunnen eenvoudigweg geen ingang meer vinden naar je thymus. Niet meer binnen dringen in je wezen en je uit het lood slaan. Zie dit krachtveld voor je als een centrifugerende kracht tussen de armen in. De regenboogkleuren absorberen de donkerder trillingen die er in vallen en lossen hen totaal op.

Op deze wijze kun je jezelf trainen om de nieuwe waardes te ankeren en de oude in te wisselen. Is dat geen mooi gegeven.

Ik wens je een prachtige inwisseltijd toe.

En groet jullie vanuit de Bron die Eenheid heet.

Print Friendly, PDF & Email