Het wachtkamereffect

Het wachtkamereffect

Na het lezen van “ De witte hand “ ga je misschien begrijpen dat er nog heel wat werk aan de winkel is t.a.v. het wissen van oude patronen.

Niet alleen in de patronen die ons van buitenaf zijn opgelegd, maar ook in de patronen die we onszelf aangeleerd hebben.

Er staan in “energieland “nog heel wat blauwdrukjes van nooit opgeloste of ingeloste zaken.

Als je bijv. plannen alsmaar vooruitschuift en je komt in geen enkel leven tot uitwerking hiervan, dan stapelen je gedachtenplannen zich alsmaar verder op. En dan kan het zijn dat je zoveel vooruitgeschoven hebt, dat je door de berg “gedachtenplannen” niet meer heen komt.  Energie is niet tijd of levens gebonden. Als je bepaalde zaken niet ten uitvoer brengt dan staat het vooruitgeschoven plan gewoon weer op je te wachten. Met andere woorden;  “voor de deur van de nieuwe tijd staan al jouw plannen als obstakels opgestapeld en je hebt jouw eigen deur naar de toekomst er mee gebarricadeerd “.

Ik heb het natuurlijk niet over losse flodderpatronen, maar over een ingesleten gewoontepatroon. “ Morgen zal ik, ooit ga ik, misschien een andere keer doe ik” enz. Een patroon wat je aangetrokken hebt als een jas en in ieder nieuw leven verder weeft.

En nu staan al deze vooruitgeschoven zaken als wachters voor je nieuwe tijdsdeur.

Tip; als je dit herkent, ontsla jezelf dan van die verplichting om ooit, misschien, toch ( maar meestal nooit) iets aan deze zaken te moeten doen. Als je iets werkelijk had willen doen, had je het al lang gedaan. De vooruitgeschoven plannen vallen meestal onder de categorie : Ik zou toch eigenlijk moeten…..” en dit heeft niets met jouw eigen ontwikkeling te maken.  Je wilde dingen doen die tegen jouw eigen levensprincipe ingingen.  Je wilde belangrijker zijn dan dat je echt bent, je wilde aan jezelf bewijzen dat je toch ( wat dan ook ) moest doen. Als je dit doorvoelt, voel je dan opgelucht en besluit om jezelf te bevrijden van deze ballast.  Jouw vooruitgeschoven plannen kloppen duidelijk niet met de nieuwetijdstrilling, anders stonden ze niet voor de deur om je te blokkeren, maar waren ze al door de deur heen als nieuwe levensverwachtingen je vooruit gesneld.

Weg er mee dus. De bezem er door heen.

Gooi die overtuiging weg en zie alle obstakels oplossen. Pfft wat een ruimte.  De onoverzichtelijke berg is ineens verdwenen. Niet te moeilijk denken. Ik zou toch misschien, ooit kom ik er door heen. NEE, NU, in een seconde van innerlijk besef veeg je al die plannen van tafel. Er voor in de plaats komt een zee van ruimte.

 

De blauwdruk van de nooit ingeloste beloftes.

Dit is ook een enorme valkuil. Beloftes zetten je zo sterk in de wachtkamer van het leven, dat je soms levenslang in diezelfde wachtkamer blijft hangen, zonder dat je dit door hebt.

De belofte van Liefde bijvoorbeeld. “ Ooit kies ik voor jou, ooit doe ik voor jou…ooit kom ik terug om…enz.” Deze beloftes hebben heel wat mensen in wachtkamers gehouden. Ook dit is nl. levens overstijgend. De hoop dat die ene liefde je toch ziet staan in een volgend leven en dat vervolgens weer niet waarmaakt laat je tijd verloren gaan in valse hoop” Als degene die zegt dat hij/zij zoveel van je houdt en er alles voor over heeft om met jou verder te gaan, dan doet hij/zij dat ook. Dan wordt je nooit of te nimmer in wachtkamers van het leven gezet.

Zo hebben al heel wat zielen elkaar geclaimd en gevangen gehouden in nooit gerealiseerde relaties. Ze blijven maar wachten op elkaar en komen geen stap vooruit.

Word wakker en realiseer je dat echte liefde geen beloftes doet, maar handelt.

En degenen die het woord “onvoorwaardelijk” het meest roepen, moet je mijden als een enge ziekte.

En dat je ook jezelf geen beloftes moet doen die Jij niet waar kunt maken t.o.v. jezelf.

 

De blauwdruk van “ Ik kan het niet, ik durf niet, en zeker niet alleen.

Oei oei, wat een valkuil is dat.

In deze valkuil liggen de meeste mensen op een hoop te jammeren, in de hoop dat er ooit iemand een touw naar beneden gooit om hen er uit te trekken. En als ze er uit getrokken zijn, dan klemmen ze zich vast aan hun “ redder” Die vervolgens zo vast komt te zitten dat deze misschien zelfs in diezelfde valkuil beland.

Gevaarlijk, een ander woord hiervoor is AFHANKELIJKHEID.

Jij bent alleen geboren, je zal alleen weer sterven, denk je dan heus dat als je deze grote dingen kunt, dat je dan niet alleen je leven  vorm kan geven, wat een giller. En vooral wat een ontkenning van jezelf.

 

De blauwdruk van valse rijkdom.

Zo weinig geloof hechten aan je innerlijke ziele-rijkdom dat je niet in staat bent om uit de aardse armoede te komen.

En maar blijft klagen dat jij het zo slecht hebt en dat dit niet eerlijk is.

Op het moment dat je durft te geloven in je innerlijke kracht en rijkdom, houdt het armoedebeleid op. Dan sta je op en neem je zelfs dat in eigen hand. Er zijn duizenden verhalen geschreven over mensen die vanuit het niets, of vanuit de slechtste omstandigheden toch heel ver gekomen zijn. En dat had echt niet alleen te maken met geluk, of goed karma. Deze mensen hebben een kracht in hen zelf gevonden die hen boven de armoede ( geestelijk en fysiek) uit deed stijgen.

Iedereen heeft die potentie in zich, maar dan moet je wel stoppen met jammeren, vergelijken met anderen en niet alles in  het eerlijk-oneerlijkbeleid trekken.

Word nu echt eens tevreden met wie je bent en wat je hebt. Geniet van dat wat er IS.

Tel nu eindelijk eens je zegeningen, zodat deze door het gejammer en de angst heen kunnen groeien. En jou terug kunnen zegenen.

Zo zijn er blauwdrukjes in blauwdrukjes in blauwdrukjes gegroeid en verweven tot een slecht zittende oudetijdsjas die eerder beklemt dan ruimte geeft.

Gooi uit die jas, wil er van af, kies voor de naakte waarheid van je eigen ziel.

Dan kan deze eindelijk beginnen om een nieuwetijdsjas te scheppen die jou veel beter past.

De witte wind waait door alle blauwdrukjes van de oude tijd om schoon schip te maken. De witte hand ondersteunt je nek, de witte adem blaast je moed en kracht in.

Je hebt geen excuus meer, alle voorwaarden kloppen.

Niet jammeren als je een blauwdruk uittrekt dat je zo angstig bent en zo emotioneel. Juich omdat je nu eindelijk voor echtheid kiest.

Wat het ook moge zijn.

Want ook dat staat niet vast.

Vertrouw nu eindelijk eens op het feit dat al die miljoenen engelen en andere lichtwezens er niet voor niets zijn om ons juist kracht te geven om zelfs door de ergste lagen van die blauwdrukken heen te komen.

JIJ BENT NOOIT ALLEEN.

Ik groet jullie vanuit de bron die Liefde heet.

Print Friendly, PDF & Email