De Blauwe Vlam

De Blauwe Vlam

Aan de hand van de laatste artikelen ga je misschien beseffen dat de energie van de blauwe straal tussen Pasen en Pinksteren een duidelijk rol speelt in het overzetten van de trillingen.

Het is nl. vooral nodig om balans in de wereld te brengen.

De kleur rood is in de wereld prominent aanwezig. Het rood van de boosheid zindert door alle lagen van ZIJN. Een actieve, soms kwaadaardige, en troebele kleur die aansluiting vindt op alles wat licht ontvlambaar is.

Nu we evenwicht gaan scheppen in de wit/zwartkrachten is het dus vooral belangrijk om de kracht van het rood te dempen, te omhullen en om te zetten naar een ander niveau.

Boosheid loopt als een lont van vuur door alle astrale lagen heen en eenmaal aangestoken brandt het fel om zich heen.

Vaak ook begrijpelijk, want als je  de energie van liefde niet kent en het alleen als een werkwoord gebruikt om dit te mogen/kunnen verdienen, dan is echtheid ver te zoeken. Het woord Liefde is in de witte tijd onvoorwaardelijk,. De uitwisseling is gebaseerd op respect en verbinding, het hoeft niet uitgelegd te worden. In de spiegeltijd echter, is dit woord maar al te vaak misbruikt en als stok om te slaan achter de hand gehouden. Zo zijn er veel emoties, energiestromen gedegradeerd tot een miniem facet van zichzelf.

En nu de energiecirkels in elkaar schuiven,  is het belangrijk om daar weer evenwicht in te vinden.

Het blauwe vuur is heter dan het rode vuur. Dat wat vanuit de bron komt, heeft meer kracht dan dat wat  verder van de bron verwijderd is. Met de energie van het Blauwe Vuur moeten we dus gerechtigheid aanbrengen in “rode” patronen. Het blauwe vuur wordt in de thymus ontstoken en is ge -ent op de energie van eigenwaarde. Zolang een op aarde levens mens geen liefde kan voelen voor zichzelf is er geen olie genoeg om de vlam aan te kunnen steken aan de lont van innerlijke liefde. Als het goed is heb je gemerkt dat je de laatste jaren erg bezig bent geweest om voor jezelf op te komen, je eigen ruimtes te zoeken,  en heb je jezelf ontdaan van alles wat jou klemzette en energetisch gevangen hield. Je bewustzijn en jij als drager hiervan hebben werelden verzet om te komen waar je nu staat. Dat betekent dus dat er ook daadwerkelijk een verschuiving is geweest in het gevoel over jezelf. Je hebt dit alles juist gedaan om te durven/kunnen voelen wie jij ook weer was en nu eindelijk mag zijn van jezelf.

Wel, met “ deze olie” is  de drijfschaal van je Tempel van het heilig hart dus ook gevuld.

Stel je voor dat in je thymus -,de tempel van je heilig hart – een altaar staat. Op dat altaar  staat een schaal, in de schaal drijft een lont in de olie. Steek eerst dit lontje zelf aan, zodat je dit werkelijk ziet gaan branden. Stel je dan voor dat er een enorme witte hand met een fakkel uit de hemel naar beneden reikt om jouw innerlijk vuur aan te steken. Zodra dit lukt, zie je een grote vlam ontwaken die samensmelt met jouw vlam van liefde voor jezelf. De vlam gaat meteen doorbranden door al je koorden. Van binnen naar buiten. Het brandt alles van je af, wat niet met echtheid/liefde in verbinding staat. Het blauwe vuur zal op deze manier door al je cellen heen branden en een nieuwe ordening aanbrengen in je bewustzijn.

Het laat je sterk voelen waar je staat. En vooral ook waar je niet langer wilt staan, zijn, verblijven.

In het blauwe vuur wordt het nieuwe zwaard van Michael gesmeed. Het zal uit het vuur herrijzen als een lichtende vlam. En met de punt omhoog uit de vlam omhoog komen. Dit zwaard zal door al je lagen heen het blauwe vuur volgen en je helpen bevrijden van de oude matrix van  kleinheid en gedienstigheid.

Het blauwe vuur van oneindige liefde vraagt niet om opoffering of valse dienstbaarheid.

Het blauwe vuur laat jou herrijzen uit je eigen as en geeft je met het zwaard de kracht mee om, op te staan in vernieuwde hoop en glorie.

Nieuw mens van deze tijd, laat jezelf bekleden met de mantel van Michael. Een nieuwe jas.  Vloeibaar en toch vast, beweeglijk en toch altijd op zijn plaats.

De mantel van hemel- lucht-water en blauw vuur.

Samengesmolten in Kracht.

Zo kan het blauwe vuur samensmelten met het blauwe water.

Brandend blauw water, in je aderen en meridianen

In de organen van de planeet en het leven.

Ik wens je een krachtige, machtige blauwe vuur tijd toe.

Het rood en oranje voorbij. Dichtbij de bron.

Dan kan straks met Pinksteren de nieuwe Pinkstervlam indalen.

Ontdaan van alle smetten.

Ik groet jullie vanuit de Bron die Eenheid heet.

Print Friendly, PDF & Email