Het gouden Elixer

Het gouden Elixer

Soms kun je letterlijk met bepaalde zaken in je maag zitten.

Ik ga een oefening beschrijven die je kan helpen om oude zaken om te zetten in gouden zaken, zodat de druk in je maag/zonnevlecht minder wordt.

Iedere verbinding met een persoon of situatie laat een inprent achter in je energieveld. Als het een vloeiende verbinding is, is er niets aan de hand, dan stroomt de energie letterlijk door je heen en houd je niks vast. Als de verbinding niet stroomt en er veel zorgen of negatieve emoties om heen hangen kan dit aanvoelen als een “bevroren” punt in je zonnevlecht, het bekende ‘ bakstenengevoel.”

Stel je voor dat je zonnevlecht spiraal vol staat met onafgewerkte zaken. Zodat er als het ware een trage stroom energie op een bepaalde laag door deze spiraal heen loopt. Deze stroom is het ook die de natuurlijke draaibeweging van je zonnevlecht verstoort.

Stel je voor dat je een klein glazen flesje hebt en dat je dit flesje kunt aansluiten op die stroom middels een kraantje. Dan ga je je voorstellen met welke persoon of situatie je in je maag zit en je vraagt aan je hoger zelf of die de energie in je zonnevlecht los wil maken en in het flesje wil laten stromen. Vaak zal je zien dat de energie die in je flesje stroomt troebel is, donker of  moerassig gekleurd. Je kunt je  zelfs voorstellen dat de vloeistof stinkt, bubbelende geluiden maakt . Dan denk je terug aan dat wat ik in het vorig artikel beschreef ( De zwarte traan) over het gouden levenselixer.

Je stelt je voor dat dit elixer ook in je zonnevlecht stroomt en de gouden spiraalbeweging in dit chakra aanvult. Dan laat je in het troebele flesje een paar gouden druppels vallen en je schudt het flesje heen en weer. Je doet een kurk op de fles en je zet het ergens in je zonnevlechtkast op een plankje. Nu zit  de energie niet meer vast in je maag en je “ parkeert dit flesje even ergens buiten de maag zone. Ondertussen kan het gouden elixer een alchemistische verbinding aan gaan met de troebele vloeistof en het ( hopelijk) van binnenuit veranderen, zodat de desbetreffende situatie waar het om draait veranderen kan.

Bemoei je niet met dit proces. Laat het maar zijn eigen werking voltrekken. Jij leeft gewoon door en als je op een dag weer voelt dat het TIJD is kijk je naar het flesje en schudt je het nog eens om. Misschien moeten er nog een paar gouden druppels bij of roze venusdruppels, voel maar wat je hart je in geeft te doen.

MAAR…..ga dit proces niet meer aan binnenin de kern van je zonnevlecht, parkeer het echt buiten jezelf in het gouden zonnevlechtkastje dat hiertoe speciaal in het leven is geroepen.

Zo vul je dit kastje op met flesjes en potjes. Je schudt af en toe, je kijkt er soms naar, maar je doet er verder NIETS mee. Je zal zien dat dit oplucht. En dat sommige flesjes op een dag weer helder zijn. De werking is klaar. En wat je dan doet met de energie is geheel afhankelijk van jou en de situatie. Misschien is het helemaal afgewerkt en kun je de situatie echt loslaten. Dan giet je de inhoud leeg in het bassin dat het neutrale “ licht” opvangt en met je levenskrachten verbindt.

Sommigen van deze zaken hebben echt jaren nodig, dus je zult misschien zelfs vergeten dat de potjes er staan. Is niet erg. Wat is IS. Het gaat er om dat ik je wil leren dat je niet meer zo snel emotionele of zorg-reacties krijgt betreffende iets of iemand, zodat je zelf ook in een meer neutrale toestand komt.

Ondertussen kan je gouden zonnevlechts elixer zich aanvullen, herstellen en steeds meer aan kracht winnen, zodat je sowieso beter opgewassen bent tegen zorgwekkende en aandacht vragende zaken.

Het gouden zonnevlechtkastje kan je nergens kopen. Dat opent zich zodra je dit artikel leest. Het is er gewoon.  Je  voelt en ziet het gebeuren. Het is zelfs wel een mooi gezicht om al die flesjes te zien staan, allemaal bezig met hun eigen processen.

Je kan er om glimlachen en misschien is het een idee om in dit kastje vele regenboogjes op te hangen, zodat de energie van hoop en vervulling op al je flesjes afstraalt.

Ik wens je een magische tijd, vol met brouwsels en flesjes, zodat je innerlijke witte heks of magiër  zich eens heerlijk uit kan leven en aan de slag kan gaan met de energie van “omdenken”.

Ik groet jullie vanuit de Bron die Eenheid heet.

Print Friendly, PDF & Email